Vis din sidste respekt med en bårebuket

En bisættelse eller begravelse er ikke kun til for at tage ordentligt afsked med den person, som er gået bort. Man kan nemlig også vende sådanne triste begivenheder om og se dem som anledninger, hvor man hylder det menneskeliv, som ikke længere er blandt os.

Uanset hvordan man vælger at anskue begivenheden, så kan man vise sin sidste respekt til afdøde med en smuk begravelsesblomst. Blomster til begravelse kommer i utallige farver, former og størrelser. Det kan være svært at vide, hvilken type dekoration man skal gå efter, men så længe du prøver at finde noget, der ikke er for spraglet, så er du på den sikre side.

Om ikke andet kan du altid spørge blomsterbutikkerne om råd, da de jo laver dekorationerne og ved, hvad der er egnet, og hvad der bestemt ikke er egnet til bisættelser og begravelser. Køber du din bårebuket hos Bloomit, kan du være sikker på at få en smuk og respektvisende buket.

Læs videre neden for og bliv klogere på de mest gængse begravelsesdekorationer.

Bårebuketter

Når de fleste mennesker skal købe begravelsesdekorationer, går de som oftest efter en køn bårebuket. De ligner mestendels almindelige blomsterbuketter men er som regel bundet, så de får en fladere facon. Årsagen til dette er, så bårebuketterne kan ligges oven på den afdødes kiste.

Hvis man var tæt på afdøde og kendte dennes præference for blomster, er bårebuketten et oplagt sted at vise, at man havde den relation. En smuk bårebuket viser respekt i sig selv, men en smuk bårebuket fyldt med afdødes favoritblomster viser både respekt og kærlighed.

Båredekorationer

Båredekorationen er en lidt mere avanceret version af bårebuketten. Disse kan se ud på forskellige måder, og det er tit de allernærmeste pårørende, som køber denne slags begravelsesblomst, fordi de vil sige farvel med en stor og pragtfuld dekoration.

Båredekorationer kan formes som kranse, stående blomsteranretninger eller noget helt tredje.

Nedkastningsroser

Nedkastningsroser er roser, som man kaster ned til kisten, lige efter den er blevet sænket ned i jorden. De er den allersidste gestus, man kan vise, inden kisten bliver dækket til med jord. Disse roser er som oftest røde eller hvide.

Roser er kendt for at være det ultimative symbol på kærlighed, og selv i en situation hvor et menneske er gået bort, betyder det ikke, at man skal vige bort fra at bruge rosen. I denne kontekst er rosen stadig et symbol på kærlighed – blot er det kærlighed til et menneske, som ikke længere er her mere.