Du kan spare penge og få rabat på meget, men vidste du, at du også kan spare på a-kassen? - Rabatkoder || Se alle de bedste rabatkoder ᐅ Mere end 700 butikker

Du kan spare penge og få rabat på meget, men vidste du, at du også kan spare på a-kassen?

De fleste af os vil gerne spare penge, hvor det er muligt og undgå at betale unødigt for meget for noget vi kunne få billigere et andet sted. Det gælder fx på rejser og ophold, tøj, dagligvarer osv. Men vidste du, at der også er besparelser at hente på a-kassen?

Du er sikkert allerede medlem af en a-kasse, og det er som udgangspunkt en rigtig god idé, så du er sikret i tilfælde af, at du bliver ledig. Der er dog forskel på priserne på medlemskontingentet hos de forskellige a-kasser, selvom dagpengesatsen er ens for alle a-kasser og kun afhænger af din løn og hvordan du er forsikret. Kontingentet består af to bidrag; et medlems- og ATP-bidrag til staten, som er ens for alle a-kasser, og derudover et bidrag til administration, som den enkelte a-kasse fastsætter selv. Det du betaler ekstra for er dette bidrag til administrationen, som samtidig dækker over forskellige former for services. Du kan derfor forvente at få det samme beløb udbetalt uanset hvilken a-kasse du er medlem hos, og du kan dermed med fordel gå efter en billig a-kasse. Hos de billigste a-kasser ligger prisen for medlemskabet på omkring 472 kr/md. og de dyreste koster op mod 524 kr/md.

På siden https://www.find-a-kasse-priser.dk/billig-a-kasse.php kan du finde en liste med sammenligning af priserne for de største danske a-kasser. Her kan du se, hvor meget du betaler i a-kasse og om du kan spare penge. Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle a-kasser er åbne for alle, da nogle er specialiserede indenfor et bestemt fagområde. Du kan i stedet kigge efter de billige tværfaglige a-kasser.

Billig a-kasse – er prisen den eneste parameter?

Udover at spare penge på kontingentet til a-kassen er der andre parametre, som kan være værd at overveje i valget af a-kasse, fx kendskabet til din branche, hjælp og vejledning, brugervenlighed og geografisk placering. Det du betaler ekstra for i valget af en fagligt afgrænset a-kasse er typisk et bredere udvalg af tilbud inden for kurser, workshops, foredrag, netværksgrupper, ekspertviden og individuel coaching indenfor netop dit fagområde. Om du skal vælge en tværfaglig eller fagligt afgrænset a-kasse afhænger af, hvad du har behov for og hvad der er vigtigst for dig.

Hvis du gerne vil spare penge og blot ønsker at være medlem for at kunne få udbetalt dagpenge, er det oplagt for dig at vælge den billigste a-kasse. Hvis det derimod er vigtigt for dig, at din a-kasse kender din branche og at deres medlemstilbud er skræddersyet til personer med din baggrund, så gå efter en fagspecifik a-kasse. Er du fx selvstændig, kan du med fordel vælge en a-kasse for selvstændige, som har et stort kendskab til netop det at være selvstændig gennem deres selvstændige medlemmer.

Service- og kvalitetsniveauet hos den enkelte a-kasse vil ofte også afspejle sig i prisen. Det kan derfor for nogle godt betale sig ikke at vælge den første og den billigste a-kasse, da der kan være stor forskel på, hvad man får for sine penge.